Medialle

ipu: omalla rahalla tulevaisuuteen kiertueauto Helsigissä 6.12.2013Itsenäisyyspuolue r.p.,
Självständighetspartiet r.p.

Rekisteröity 28.5.2008
Osoite: Nikinsaarentie 31, 62900 Alajärvi
Puh. 0400 565 366 Fax (06) 5574 728
info(at-merkki)ipu.fi
www.ipu.fi

Itsenäisyyspuolue teki

henkilövalintoja

Itsenäisyyspuolueen (IPU) hallitus valitsi puolueelle kolme varapuheenjohtajaa.

He ovat

1. varapj Alexandet Holthoer
2. varapj Lena Wiksten
3. varapj Ilkka Luoma

puoluesihteeri on Henri Aitakari ja järjestösihteeri Marjo Luoto

Lisätietoja:
Antti Pesonen
Puheenjohtaja, Itsenäisyyspuolue
P. 0400 565 366 | antti.pesonen(a)ipu.fi

 

 

Medialle

 


 

Itsenäisyyspuolueen (IPU) juuret ovat vuodessa 1994, jolloin perustettiin Vapaan Suomen Liitto. Nykyinen nimi otettiin käyttöön vuonna 2006. IPU:n tärkeimmät tehtävät ovat Suomen itsenäisyyden palauttaminen, kansanvallan vahvistaminen ja ihmisten oikeuksien takaaminen.

 

Saattaa kuulostaa yllättävältä, että haluamme ”palauttaa” Suomen itsenäisyyden. Eikö Suomi muka ole itsenäinen? Ei ole! Ns. ”Lissabonin sopimus” viime kädessä on varmistanut sen, että kaikilla keskeisillä valtiosäännön aloilla EU:lla on oikeus sanella meille ne lait ja asetukset, joita Suomessa on noudatettava. Sanalla sanoen: Suomi on EU:n alusmaa ja heittopussi. Itsenäisyyspuolue haluaa, että me suomalaiset palautamme maamme itsenäisyyden. Se merkitsee eroa EU:sta. Me suomalaiset tiedämme parhaiten, mikä meille on hyväksi, ja siksi meidän tulee itse päättää omista asioistamme.

Ihmiset ja IPU 

Me, IPU:n väki, olemme tavallisia suomalaisia: nuoria ja vanhoja, suomenkielisiä ja ruotsinkielisiä, täällä syntyneitä ja muualta muuttaneita. Me haluamme antaa jälkipolville maan, jossa kaikki saavat nauttia rauhasta ja hyvinvoinnista. Me kannatamme oikeudenmukaisuutta ja inhimillisyyttä. Jokainen ihminen on yhtä arvokas.

 

Kansainvälinen kauppa

Haluamme kaupan jatkuvan, mutta emme halua maamme olevan jäsen poliittisessa unionissa ja liittovaltiossa. EU:sta eroamisen jälkeen Suomi voi edelleen pysyä Eta-alueella. Esimerkiksi Sveitsi Euroopan keskellä käy luontevasti kauppaa jopa ilman Eta-sopimusta, joten yhtä lailla se onnistuu itsenäiseltä Suomelta.

Suomi ja Venäjä

 

Itsenäisyyspuolue haluaa, että Suomi hoitaa suhteensa Venäjään kahdenvälisesti itsenäisenä valtiona. Vain itsenäinen Suomi voi toteuttaa omaa ulkopolitiikkaa ja huolehtia omalta osaltaan hyvistä suhteista kaikkiin valtioihin, myös suurvaltanaapuriinsa.

 

Suomen on oltava itsenäinen voidakseen harjoittaa sellaista turvallisuuspolitiikkaa, joka parhaiten takaa maamme liittoutumattomuuden ja puolueettomuuden. Itsenäisyyspuolue haluaa, että Suomi pyrkii Sveitsin-malliseen puolueettomuusasemaan. Puolueettomuus on paras turva Suomelle. Suomen ei pidä liittoutua sotilaallisesti, ei EU:n eikä Naton kautta.

 

 

Kansanvaltaisuus

 

IPU pitää Sveitsiä kansalaisten suoran vaikuttamisen mallimaana. Nähdäksemme suorat kansanäänestykset ovat todellista demokratiaa niin kunnallisessa kuin valtakunnallisessa päätöksenteossa. Yksi selvä tavoitteemme on siis juurruttaa sitovat kansanäänestykset Suomeen.

 

Suomalaisten etu

 

Itsenäisyys on aivan jokaisen suomalaisen edun mukaista, vaikkakaan kaikki eivät sitä vielä ole heränneet huomaamaan.

 

Hyvä suomalainen, ota jo ohjat omiin käsiin. Tule mukaan Itsenäisyyspuolueen työhön!