BLOGIT

4.2.2020

Vain muutos on pysyvää, sanotaan. Tämä pitää paikkaansa ainakin, jos katselee, miten Euroopan valtiokartta on muuttunut viimeisten satojen vuosien aikana. Monet asiat, joita pidämme itsestään selvinä tai vaihtoehdottomina, eivät oikeasti sitä ole.

Historiaa tuntevalle p...

12.11.2019

Ylen A-Studiossa puhuttiin 11.11. kapitalismin kriisistä. Alussa kuultiin talousnobelisti Joseph Stieglizin ajatuksia kapitalismin ongelmista. Ne olivat oikeansuuntaisia. Kovin syvällisesti Stieglizin ajatuksiin ei silti päästy.

Studiossa olikin sitten varsin eri kaliib...

2.8.2019

Ihmiskunnan historiassa on ollut erilaisia tapoja kaupankäynnin ja hallinnon järjestämiseen. Globalisaation myötä koko maailmasta on tullut yhteistä markkina-aluetta, ja ideoita maailmanhallinnosta on esitetty Dantesta lähtien.

Idea koko maapallon ykseydestä on silti va...

10.6.2019

Rinteen hallituksen ohjelmaa on sekä kiitelty että kritisoitu. Kritiikkiä on tullut erityisesti konkreettisuuden puutteesta. Mielestäni hallitusohjelman ei kuulu olla konkreettinen, vaan siinä pitää vetää periaatteellisia suuntalinjoja.

Olen ollut hyvin pettynyt viimeai...

19.5.2019

Suomi on osa Eurooppaa, mutta ollakseen sitä sen ei tarvitse olla osa Euroopan unionia tai eurovaluuttaa. Monet taloustieteilijät ovat jo myöntäneet sen tosiasian, että euro oli kuolleena syntynyt ajatus. Silti kuulee väitettävän, että eurosta ei voi erota. Väite on mi...

9.4.2019

Otsikon viesti, järjestelmävirhe, on tietotekniikasta tuttu, mutta se kuvaa hyvin myös yhteiskuntaamme. Siinäkin on järjestelmävirhe. Talous hallitsee täysin yhteiskuntaa. Ihminen ja ympäristö ovat jääneet sivuosaan. Talous vie, ihminen ja ympäristö vikisevät. Pitäisi...

31.3.2019

Tähän kirjoitukseen olen yrittänyt tiivistää keskeiset näkemykseni yhteiskunnallisista asioista. Tuskinpa tämän lyhyemmin osaan kertoa, mitä asioita puolustan ja mitä vastustan.

Nykyinen talous- ja yhteiskuntajärjestelmämme on yksi suuri ekokatastrofi ja sosiaalinen aik...

23.3.2019

Aloitan parilla lainauksella Wikipediasta:

”Tasavallan presidentin ja ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan kokous oli 22.8.2014 linjannut, että yhteisymmärryspöytäkirja allekirjoitetaan. Puolustusministeri oli 26.8.2014 tehnyt allekirjoittamista koskeva...

23.3.2019

Brexit on jatkuvasti otsikoissa. Pääasiassa siksi, että kauhistellaan, miten britit ja heidän viimeisimmät pääministerinsä ovat ajaneet kansakunnan tuhon partaalle, kohti synkkää ja tuntematonta eristyneisyyttä.

Tämä on median tietoista propagandaa, jolla pyritään tuomi...

17.3.2019

Ensimmäinen ja tärkein verouudistus on veronkierron ja veroparatiisien lopettaminen. Taloustieteilijä Ha-Joon Changin mukaan veroparatiisit voitaisiin lopettaa yhdessä yössä, koska asia on kiinni vain poliittisesta tahdosta. Niin on moni muukin asia, joka on pielessä....

Please reload

Blogiarkisto
Please reload

Seuraa IPU:a somessa
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square