• Admin

Suomi 101 - mitä itsenäisyydestä on jäljellä?

Nykypäivän Suomi on EU-alamainen, sisäisesti hajanainen ja jakautunut. Maamme lainsäädännöstä suuri osa tulee EU:lta, mutta valtamme EU:ssa on vain 2 %. EU:n Venäjä-pakotteetkin ovat vaikuttaneet negatiivisesti vain Suomeen.


Suomella ei ole omaa rahaa, itsenäistä lainsäädäntöä eikä riippumatonta tuomioistuinlaitosta. EU menee aina kansallisen tason ohi, vaikka perustuslaissamme lukee: ”Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta. --- Lainsäädäntövaltaa käyttää eduskunta. --- Hallitusvaltaa käyttävät tasavallan presidentti sekä valtioneuvosto. --- Tuomiovaltaa käyttävät riippumattomat tuomioistuimet.”


Nämä perustuslain kohdat ovat räikeässä ristiriidassa todellisuuden kanssa. Perustuslaki on myös sisäisesti ristiriitainen, kun siinä todetaan Suomen olevan EU:n jäsen. Se kumoaa kaiken edellä todetun, koska EU:ssa maamme todellinen itsenäisyys on luovutettu taistelutta Brysseliin. Tuleva historiankirjoitus tulee tuomitsemaan monta juhlittua sankaria.


Suomen tulisi olla mm. demokratian, kansalaisyhteiskunnan, maahanmuuton, maailmanrauhan, omavaraisuuden ja ympäristönsuojelun suunnannäyttäjä. Tosiasiassa olemme jumiutuneet puheisiin talouskasvusta, kilpailukyvystä, viennin vetämisestä ja sijoittajien reaktioista. Taloudesta ja rahasta on tehtävä renkejä, koska ne ovat osoittautuneet äärimmäisen huonoiksi isänniksi. Ulkopoliittisesti olemme tuhon partaalla, eivätkä sotatoimet Suomen maaperällä ole enää lainkaan niin epätodennäköinen ajatus kuin mitä ne pitkään olivat.


Itsenäisyydestä on jäljellä enää muistot, tapa heiluttaa lippua urheilukisoissa sekä mahdollisuus päättää verotuksesta. Porsaanreikäinen lainsäädäntömme mahdollistaa veronkierron, mikä syö pohjaa koko yhteiskunnalta. Asioihin tarvitaan muutosta, mutta äärioikeiston äänitorvia ei saa valtaan päästää.


Henri Aitakari

Itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja