• Admin

Brexit on askel kohti parempaa Eurooppaa

Brexit on jatkuvasti otsikoissa. Pääasiassa siksi, että kauhistellaan, miten britit ja heidän viimeisimmät pääministerinsä ovat ajaneet kansakunnan tuhon partaalle, kohti synkkää ja tuntematonta eristyneisyyttä.


Tämä on median tietoista propagandaa, jolla pyritään tuomitsemaan etukäteen vapauteen ja itsenäisyyteen pyrkivät britit. Rohkenen epäillä Britannian joutumista perikatoon, kun se on vahvistamassa itsemääräämisoikeuttaan. Valtiot tai kansat eivät pysty yhteistyöhön, jos ne eivät hallitse itse itseään. Yksikään EU-maa ei hallitse itseään täysin, siten kuin itsenäisen valtion kuuluisi. Niinpä EU:n muodostama keinotekoinen valtioiden yhteenliittymä on ollut koko ajan äärimmäisen tehoton ja heikko. Jäsenvaltiot ovat suhtautuneet unioniin jo pitkään kuin kivirekeen, jota on vedettävä perässä, vaikkei suuresti kiinnostaisi.


EU:n tulevaisuus riippuu siitä, muodostuuko siitä liittovaltio vai ei. Jäsenvaltioissa ei ole pienintäkään halua liittovaltion muodostamiseen. Se on kuitenkin ainoa vaihtoehto, joka takaisi EU:n jatkumisen. Jos liittovaltiota ei tule, EU:n neljännesvuosisatainen tekohengitys päättyy ja unioni hajoaa. Brexit on ensiaskel täysin uuteen ja parempaan eurooppalaiseen yhteistyöhön, jota tehdään kansalaisten hyväksi, ei pankkien tai muun talouselämän.


Brexitin lykkäämisellä tai perumisella ei voiteta mitään, korkeintaan pitkitetään vääjäämättömien asioiden toteutumista. Macronin (toistaiseksi) johtama Ranska on ehkä vielä liian läheinen ystävä Saksan kanssa, mutta kyllä sielläkin pinnan alla ja myös päällä kytee. Keltaliivit ovat olleet otsikoissa taajaan. Kansa on palauttamassa valtaa sille, jolle se kuuluu.


Kun lähitulevaisuudessa nähdään, ettei brexit johtanutkaan Britannian tuhoon, saa sen esimerkki aikaan monien muiden maiden irtautumisen unionista, mikä johtaa EU:n hajoamiseen ja Euroopan uuteen kukoistukseen.

Henri Aitakari

puheenjohtaja

Itsenäisyyspuolue