• Admin

IPU boikotoi EU-vaaleja

Suomi on osa Eurooppaa, mutta ollakseen sitä sen ei tarvitse olla osa Euroopan unionia tai eurovaluuttaa. Monet taloustieteilijät ovat jo myöntäneet sen tosiasian, että euro oli kuolleena syntynyt ajatus. Silti kuulee väitettävän, että eurosta ei voi erota. Väite on mieltä vailla. Totta kai eurosta, kuten koko EU:sta, voi erota. Se vaatii eduskunnan päätöksen, aivan kuten liittyminenkin. Ai niin, eihän euroon liittymisestä edes äänestetty eduskunnassa.


Suomen Kuvalehti kirjoitti taannoin harvinaisen rehellisesti eurosta. Juttu oli jopa ennenkuulumaton, koska siinä sivuttiin Suomen EU/euro-kaksoishuijausta. Kansalaiset saatiin myötämielisiksi EU-jäsenyydelle paitsi valtavalla propagandalla, josta on tehty jopa väitöstutkimus (Olli Korhonen 2017), myös lupaamalla, ettei EU-jäsenyys tarkoita markasta luopumista. Ilman tätä lupausta Suomea tuskin olisi saatu unioniin.


Ja lupaushan rikottiin törkeällä tavalla kolme vuotta myöhemmin, kun euroon liittymisestä annettiin eduskunnalle tiedonanto. Silloin todettiin, ettei mitään erillistä päätöstä tarvita, vaan euroon liittymisestä päätettiin jo silloin, kun EU:hun mentiin. Riittäisikö eurosta eroamiseenkin pelkkä valtioneuvoston tiedonanto?


Britanniaa on jatkuvasti peloteltu sillä, että se joutuu perikatoon ja eristyksiin muusta maailmasta lähtiessään EU:sta. Euroopan maista Sveitsi, Islanti ja Norja eivät kuulu EU:hun. Meneekö niillä hirvittävän huonosti ilman unionia? Vuosia jatkunut median perusteeton rummutus brexitin järjettömyydestä on kasvattanut EU-myönteisyyttä ainakin Suomessa. Maamme sanomalehdet vaikuttavat täysin kritiikittömiltä EU:n suhteen. Se näkyy valitettavasti myös siten, että EU-vastaisia mielipiteitä ei julkaista lehdissä. Jos luet tätä kirjoitusta merkittävästä suomalaisesta sanomalehdestä, todistat suoranaista ihmettä.


Itsenäisyyspuolue boikotoi EU-vaaleja, koska EU on suurpääoman ja suuryritysten projekti, jossa tavallinen kansa ei ole koskaan ollut keskiössä. Unionin mainostamat vapaudet ovat osoittautuneet kahleiksi. Tavaran, ihmisten ja palvelujen vapaa liikkuvuus tuhoaa ympäristön. Pääomien vapaa liikkuvuus taas tuhoaa yhteiskuntien veropohjan.


EU:ta ei kyetä hajottamaan sisältä päin. Tämän ovat todistaneet europarlamentin ns. EU-kriittiset ryhmät, joiden tarkoitus on jäänyt arvoitukseksi. Ehkä parlamentin jäsenen muhkea tilipussi on tasoittanut kriittiset äänenpainot ja niistä on tullut kumman väsynyttä viserrystä.


Henri Aitakari

puheenjohtaja

Itsenäisyyspuolue