• Sinikka Tyynelä

Hävittäjät ja risteilyohjukset ilmavoimille simuloitujen sotapelien perusteella

Suomi astui Pentagonin Naton asekauppiaiden simuloitujen sotapelien miinaan. Sanna Marinin hallitus saattaa jäädä historiaan Suomen suurimman, jättimäisen asevarustelun käynnistämisestä. Jo nyt on selvää, että Venäjän asekehityksestä saatujen tietojen valossa tulevat hävittäjät jäävät hyödyttömiksi leluiksi. Kuitenkin toteutuessaan F-35 hävittäjähankinta nostaa Suomen eturintamaan hyökkääjänä USA:n ja NATO:n rinnalla Venäjää vastaan.


NATO:n kanssa vuonna 2014 solmittu, eduskunnassa käsittelemätön isäntämaasopimus on survaissut Suomen kansan hengenvaaralliseen pakkorakoon, samalla kun kansalta kysymättä veronmaksajille lankeaa yli 10 miljardin jättivelka uusista monitoimihävittäjistä, joille ei vielä olisi ollut edes tarvetta. Hävittäjäkaupan todellisista kustannuksista seuraaville 40 vuodelle ei tiedä vielä kukaan. Puolustusministeriön virkamiehet pelasivat poliitikot ulos valmisteluista. Kenraalit halusivat salata, että hankinnan taustalla on Yhdysvaltojen strateginen suunnitelma, jossa Suomelle varataan osuus toimia NATO:n apuna ilmahyökkäyksissä eri puolilla maailmaa ja monitoimihävittäjät hankitaan lähinnä Yhdysvaltojen tarpeita varten suomalaisten veronmaksajien kustannuksella. Eikö hälytyskellojen olisi pitänyt soida Suomessakin, kun Arabiemiirikunnat (UAE) on keskeyttänyt neuvottelut Yhdysvaltojen kanssa 50 kappaleesta F-35-häivehävittäjiä. Syyksi kerrotaan hävittäjien hallintaoikeutta rajoittava käyttäjäsopimus, joita se pitää ”liian rajoittavana loppukäyttäjälle”.


F- 35 hävittäjähankinnan jälkeen ilmavoimat voivat luoda hyökkäyskyvyn maanpuolustuksen kustannuksella. NATO löi laatimaansa sotilasohjelmaan 30 vuoden salausleiman vuoteen 2044 saakka. Yhteiset Suomen ja Yhdysvaltain asevoimien väliset suorituskyky-, yhteensopivuus- ja sotaharjoitusketjut on rakennettu sotilaiden johdolla – eikä Suomen hallitusta ja eduskuntaa ole pidetty niistä ajan tasalla. Suomesta tehtiin Naton risteilyohjusten tukikohta ilman Naton 5 artiklan turvallisuustakuita. Suomalaiset uhrattiin suurvaltasodan taistelutantereeksi.


Viimeisimmän gallupin mukaan 64% upseereista kannattaa liittymistä lännen sotilasliitto NATO:n täysjäseneksi. Yhdysvaltain puolustusministeriöllä ja amerikkalaisilla asealan yrityksillä on Puolustusvoimien merkittävänä aseistajana suuret sotilassaappaat Suomen kansallisesta päätösvallasta. Suomen turvallisuuspoliittinen tilanne on nyt dramaattisesti kärjistynyt. Kenraalit pohtivat ilmavoimien hyökkäyskyvyn lisäämistä Venäjän suuntaan. Ajatusta ei enää peitellä – kuten tehtiin 1990-luvun alussa, jolloin puhuttiin virallisesti torjuntahävittäjistä.


On selvää, ettei Venäjän karhu nuku talviunta, kun myös Suomi on valinnut F-35 monitoimihävittäjän ja pyytänyt Yhdysvalloista myös 200 risteilyohjusta. Suomen hallitus on ilmaissut halukkuutensa ostaa 200 pitkän kantaman AGM-158 JASSM -risteilyohjusta. Yhdysvaltain kongressi on myöntänyt vientiluvan ohjukselle, joka olisi suomalaisten F-35-hävittäjien pääase merkittäviä maamaaleja tuhottaessa. Suomi on ilmaissut myös halukkuutensa ostaa 120 kappaletta 2 000 kilon BLU-117-pommeja. Yhdysvaltain hyväksymä ostopyyntö sisältää niin ikään 150 kappaletta Sidewinder AIM-9X Block II+ -ilmataisteluohjuksia. Lisäksi Suomi haluaisi ostaa muun muassa 100 kappaletta keskikantaman AGM-154C-1 Joint Stand off Weapon -ohjuksia.”


Suomen kansa sai taas hirvittävän petoksen seurauksena joululahjan, jota oli puuhasteltu salassa jo vuosikausia.


Voi Luoja! Tule jo apuun. Jouluseimessä 2021 makaa Suomen hirmuhallituksen risteilyohjukset ja Naton hyökkäyshävittäjät Pentagonin kontrollissa, samalla kun itärajan toisella puolella on tuhansia hävittäjiä ja Venäjän ohjustukikohdat on suunnattu länteen.