• Jenifer Räikkönen

Terve isänmaallisuus


Kun sanon sanan ”Isänmaallisuus”, minkälaisen reaktion se tuottaa lukijassa? Positiivisen vai negatiivisen? Voisi sanoa, että nykyään melkein poikkeuksetta isänmaalliset ideaalit aiheuttavat ihmisissä paheksuntaa, ainakin hieman. Se on aivan ymmärrettävää, ottaen huomioon mihin isänmaallisuus yhdistetään nyky-yhteiskunnassa. ”Isänmaallisiin”. Veikkaan että tässä vaiheessa lukijalla on jo aika hyvä mielikuva päässä. Puhun nimittäin nyt eri asiasta, puhun terveellisestä isänmaallisuudesta.


Isänmaallisuutta ei tule yhdistää nationalismiin, joka on aivan eri asia. On myöskin ”Isänmaallisuutta” ja isänmaallisuutta. ”Isänmaallisuus” voidaan sitoa yksittäisiin aatteisiin kuten EU-vastaisuuteen, tai uskontoon. Oikeaa Isänmaallisuutta ei kuitenkaan voida yhdistää yksittäisiin aatteisiin kuten EU-vastaisuuteen tai muihin yksittäisiin aatteisiin, vaan se voidaan yhdistää vain ja ainoastaan Suomen kansalaisten velvollisuuteen : omatunto toimia Suomen kansalaisten ja yhteiskunnan hyväksi henkilökohtaisesta vakaumuksesta riippumatta.


Kansa, joka puhuu hallituksesta ja siitä kuinka huono hallitus on, tekemättä asialle mitään, on aivan yhtä aloitekyvytön. Puhutaan ”demokratian illuusiosta”. Minulla ei ole väliä. Omalla valinnallani ei ole väliä. Siten loppujen lopuksi kansa alistuu status quolle, hampaita kiristäen, mitään tekemättä. Kaikkien meidän pitää työskennellä, jotta Suomi olisi hyvä maa elää myös jatkossakin. Jos on tarpeeksi samanmielisiä ihmisiä, jotka työskentelevät yhdessä, muodostuu uusi status quo. Vaikka olisikin vastoinkäymisiä, vaikka se ei loppujen lopuksi tarkoittaisikaan mitään. Ehkä sillä ei olisi väliä. Mutta jos emme työskentele tai yritä, sitten mikään ei ainakaan muutu. Niin kauan kuin yritämme ja työskentelemme, on aina mahdollisuus parempaan. Sitä kutsutaan suomalaiseksi sisuksi, selkärangaksi. Työskentely, yritys aina päällä suurienkin vastoinkäymisten edessä.


Hyvät lukijat, tunnistatteko itsenne isänmaalliseksi, mutta ette halua tukea ”Isänmaallisia” puolueita? IPU edustaa tervejärkistä suomenmielistä vaihtoehtopuoluetta EU-kriittisille.